Omráčil ma čerstvý vzduch a neuveriteľné výhľady na Tatry

4.7.2022, 15:20

Vysoké Tatry sú bezpochybne jedno z najkrajších miest na Slovensku, stále boli pre mňa oázou oddychu a zdrojom energie. Už ako dieťa som chodieval veľmi rád na prechádzky ku vysokohorským chatám v horúcom lete, farebnej jeseni, ale aj mrznúcich zimách. Dnes mám 22 rokov a na mojej láske k horám sa nič nezmenilo, akurát k nej pribudla ďalšia príjemná aktivita – golf!

 Pred piatimi rokmi som sa chtiac-nechtiac dostal do kontaktu s týmto krásnym športom a musím povedať, že golf je aj pre mňa je vysoko návykový. S golfovým rezortom Black Stork s ubytovaním v hoteli International v strede ihriska sa spája všetko, po čom ako mladý golfista a milovník našich veľhôr túžil. S príchodom jari sa všetko začína. Jarný vzduch, výhľady na tatranské končiare a príjemná atmosféra usmiateho personálu je presne to, čo hľadám. Najkrajšie sú však letné  dni, ktoré pre mňa začínajú rannou kávou a domácimi koláčikmi pani Dášky na hotelovej terase. Pokračujú hrou na jednej z troch deviatok v príjemnej spoločnosti priateľov a končia totálnych uvoľnením vo wellness centre. Golfové ihrisko sa ťahá smerom ku Lomnickému štítu a tak pri hre stále pozerám na panorámu Vysokých  aj Belianskych Tatier a keď sa otočím, vidím Nízke Tatry aj Kráľovú hoľu.  Ihrisko je pomerne rovinaté, je tu veľa vody, jazierka vytvorené na potoku tečúcom zo Skalnatého Plesa sú plné rýb a kačiek. Všade cítiť vôňu lesa a svieži vzduch, na jeseň sa vznáša nad grínmi hmla a šuchoce popadané lístie. Nadšenci v čiapkach a rukaviciach hrajú golf aj na zimných grínoch, vyvŕtaných pár metrov pred letnými grinmi, ktoré sú prekryté a chránené pred vysokou zverou aj silnými mrazmi.   Keď však ihrisko pokryje sneh, marsal na skútri naťahá takmer 15 km bežeckých lyžiarskych tratí a veľakrát vidíte potme len mihotajúce sa svetielka - to sú bežci s čelovkami!

Ak ste aktívni hráči, určite vás osloví 27 jamkové  ihrisko s prestížnou značkou A PGA Golf Course, ktorou sa pýši len 19 ihrísk na svete.  Rovnako oceníte výhodné balíčky s ubytovaním, raňajkami a wellness, ale aj permanentky, ktoré v 1 deň môžu využiť až 4 hráči!  Vstup na golfové tréningové plochy  je bezplatný a keď si chcete golf vyskúšať, na golfovej recepcii vám zapožičajú palice, polset alebo celý set. Taktiež môžete absolvovať hodiny golfu s profesionálnym trénerom  Dave-om Brough-om, ktorý má viac ako 30 ročné skúsenosti s trénovaním. Naviac môžete za tri dni zložiť skúšku zelenej karty za zvýhodnenú cenu pre skupiny.

Štýlový hotel  uprostred zelene ihriska je sám o sebe miestom otvorených možností. Reštaurácia  ponúka široké spektrum jedál, exotických ako aj klasických slovenských. V ponuke je aj sezónna ponuka s výberom z troch jedál za prijateľnú cenu od 5 eur. Sú nielen veľmi chutné, ale aj pôsobivo naaranžované s jedlými kvietkami. Aspoň polovica hostí sú určite negolfisti a vracajú sa aj na  Vianoce a Silvestra, či počas jarných prázdnin na lyžovačku, veď stredisko Tatranská Lomnica je len 7 km od hotela a bežecké trate priamo na ihrisku!
 
Príjemné pocity som zažil aj na firemnej akcii: bolo nás takmer 60 , teda ideálna veľkosť skupiny. Celý hotel bol iba pre nás a v konferečných priestoroch denné svetlo. Ochotný personál nám bol stále po ruke, až som mal miestami čudný pocit. Žeby personál predvídal,  čo sme si želali? Kolegovi upiekli fantastickú tortu, nakoľko mal počas eventu narodeniny. Aj to svedčí o všímavosti zamestnancov a kvalite 4* hotela. Okrem zimnej záhrady , v ktorej prebiehal seminár, bol pre manažérov našej firmy k dispozícii elegantný VIP salónik. Oddych vo wellness, najmä vo vonkajšom bazéne s vírivkou a výhľadmi na tatranské štíty so zapadajúcim slnkom za nimi bol nezabudnuteľný.   Po náročnom dni sme ocenili aj tri sauny, vírivku, tepidárium a pohodlné ležadlá.  Kolegovia stihli nielen klasické, ale aj originálne thajské masáže. Boli prekvapení aj z "mäkkých techník" masáží. Aké sú vraj "tvrdé", keď mäkké si pamätali aj na druhý deň?

V prostredí golfového ihriska si viem predstaviť nielen firemné akcie, ale aj príjemné rodinné oslavy a svadby. Vraj ich tu majú niekoľkokrát do roka, a poriadne som sa začudoval, keď som sa dopočul, že záujem majú samí negolfisti! Asi ich láka kontrast zelene s bielymi šatami  nevesty.

Mnohí hostia prídu autovlakom do Popradu, oddýchnutí a pripravení využiť celé dni na aktívny oddych - veď po golfe stihnú aj návštevu jaskyne, historických pamiatok, tradičných kolíb, rafting na Dunajci - ten je možný dokonca aj v noci! Alebo obhliadka Spišského, či Staroľubovnianskeho hradu aj po tme, s fakľami, stredovekou večerou a prehliadkou mučiarne tiež stojí za to. Človek by neveril, koľko sa dá stihnúť za pár dní v Tatrách!

A čo ma zaujalo najviac? Dopočul som sa o skupine hostí, ktorí prišli z Bratislavy na párty vlaku s náležitou zábavou až ku ihrisku. Hneď pri vstupe do rezortu sa totiž nachádza zastávka lokálnej železnice Veľká Lomnica – Golf! No povedzte, koľko môže byť takýchto ihrísk na svete?

TEXT - Marek Jenčo
FOTO - Martin Žilka

Využite OKTÓBROVÚ PONUKU,

4 NOC+FEE ZA CENU 3
príďte si oddýchnuť a hrajte neobmedzene golf  
na majstrovskom 27 jamkovom ihrisku Black Stork, A PGA Golf Course
s výhľadom na neopakovateľnú panorámu Vysokých Tatier!

   Doprajte si luxusné ubytovanie v komfortných dvojlôžkových izbách
 hotela International**** v strede golfového ihriska,
bohaté raňajky formou bufetových stolov,
neobmedzený vstup do wellness centra
(vonkajší a vnútorný vyhrievaný bazén s vírivkou a protiprúdom,
suchá, parná a infra sauna, tepidárium, jacuzzi, posilňovňa)
a 4 dni unlimited green fee na 27 jamkovom ihrisku Black Stork.

264 € / osoba / 4 noci
(cena za osobu v dvojlôžkovej izbe obsadenej dvoma osobami)

Pobyt si, prosíme, rezervujte v termíne od 2.-31.októbra 2016
na tel. č. 052 466 1111 alebo international@golfinter.sk

Omráčil ma čerstvý vzduch a neuveriteľné výhľady na Tatry Omráčil ma čerstvý vzduch a neuveriteľné výhľady na Tatry Omráčil ma čerstvý vzduch a neuveriteľné výhľady na Tatry Omráčil ma čerstvý vzduch a neuveriteľné výhľady na Tatry Omráčil ma čerstvý vzduch a neuveriteľné výhľady na Tatry Omráčil ma čerstvý vzduch a neuveriteľné výhľady na Tatry
Späť na blog
Scroll To Top