Nove gripy, viac vzdialenosti.

18.11.2023, 08:57

Nie je to len grip. Je to jediné spojenie medzi vašimi rukami a vašou palicou. Je to vo vašich rukách pri každom jednom údere. A s " čerstvými "  gripmi môžete získať dva metre. Je to len ďalší dôvod na osvieženie golfového setu a osvieženie hry.


Digitalgolf-regripping.jpg

Ako často by som mal pregripovať moje palice?
Záleží na tom, koľko hráte, pregripovanie raz za rok je dobrý základ. Odporúčame meniť častejšie, keď začnete vidieť vzory opotrebovania. Mastnota na rukách, pot, špina a dokonca aj horúce a studené teploty môžu grip opotrebovať. Takže čím viac budete hrať, tým viac budete musieť znova vymeniť gripy. Možno budete musieť pregripovať svoje najpoužívanejšie palice častejšie ako celú sadu. Váš driver alebo wedge môžu vyžadovať viac pozornosti, aby ste sa cítili spojení s každým švihom. Čo sa týka putteru, je to najpoužívanejší grip v sete, ale často sa prehliada jeho výmena! Odporúčame pravidelne kontrolovať jeho opotrebovanie a podľa potreby vymeniť na základe vzorov opotrebovania.

Ako môžem zabezpečiť, aby mi gripy vydržali dlhšie?
Ak chcete predĺžiť životnosť gripov, odporúčame ich pravidelne čistiť, aby ste odstránili mastnotu a nečistoty, ktoré sa môžu nahromadiť pri pravidelnom používaní. Najlepšie je použiť jemné mydlo, vodu, mäkkú kefu a uterák. Zmiešajte mydlo v miske s teplou vodou. Namočte čistiacu kefu do mydlovej vody a vydrhnite rukoväť zo všetkých strán. Pred použitím opláchnite mydlo z rukoväte, osušte uterákom a nechajte gripy úplne vyschnúť.

Kde mám skladovať svoje golfové palice?
Odporúčame ich skladovať vo vnútri alebo mimo dosahu priameho UV žiarenia. Neodporúčame skladovať palice v kufroch áut alebo v prvkoch, ktoré drasticky menia teplotu, ako je napríklad vaša garáž.

Aké sú výhody opätovného pregripovania palíc?
Inštalácia nových gripov je dôležitá a môže vašej hre ponúknuť mnoho výhod:
Vylepšená priľnavosť: V priebehu času sa rukoväte golfových palíc môžu opotrebovať a stať sa hladkými a klzkými. Opätovné uchopenie zaisťuje svieži, lepkavý povrch, poskytuje lepšiu trakciu a kontrolu počas švihu. To môže viesť ku konzistentnejším úderom a zlepšenému výkonu.
Zvýšené pohodlie: Opotrebované gripy môžu byť nepohodlné na držanie, spôsobujú únavu a potenciálne ovplyvňujú váš švih. Opätovné pregripovanie vám umožňuje vybrať si gripy, ktoré majú správnu veľkosť, materiál a štruktúru pre vaše ruky, čím sa zvyšuje celkový komfort a pocit.
Udržiavaná konzistencia: Konzistentnosť je v golfe kľúčová a konzistentné uchopenie všetkých palíc zaisťuje jednotný pocit v celom sete palíc. To môže prispieť k predvídateľnejším ranám a lepšiemu celkovému výkonu.
Vylepšená presnosť: Správna priľnavosť je nevyhnutná pre presnosť v golfe. Opätovné pregripovanie vám umožňuje prispôsobiť hrúbku a pocit úchopu, čo podporuje pohodlnejšiu a presnejšiu polohu ruky. To môže viesť k lepšiemu rozptylu rany a lepšej kontrole nad loptičkou.
Obnovená sebadôvera: Dôvera pri vykonávaní úderov je v golfe životne dôležitá. Vedomie, že máte čerstvé, dobre nasadené gripy, môže zvýšiť vašu sebadôveru na ihrisku. Dokáže eliminovať pochybnosti súvisiace s vybavením a umožní vám viac sa sústrediť na váš švih a stratégiu.
Predĺžená životnosť palíc: Pravidelné prechytávanie palíc môže pomôcť predĺžiť životnosť vášho vybavenia. Opotrebované rukoväte môžu viesť k zvýšenému tlaku na iné časti palice, ako je shaft a hlava palice, čo môže spôsobiť poškodenie. Udržiavaním svojich gripov prispievate k celkovej životnosti vašich palíc.
Prispôsobivosť podmienkam: Rôzne poveternostné podmienky môžu ovplyvniť váš výkon. Regripping vám umožňuje vybrať si gripy, ktoré sú vhodné pre špecifické poveternostné podmienky, ako sú mokré alebo vlhké podmienky. Táto prispôsobivosť môže byť obzvlášť dôležitá pre golfistov, ktorí hrajú v rôznych klimatických podmienkach.
Personalizovaný štýl: Technológia pokročila a ponúka golfistom na výber širokú škálu štýlov, farieb a materiálov. Pregripovanie poskytuje príležitosť personalizovať svoje palice a vyjadriť svoj individuálny štýl na ihrisku.

Čo spôsobuje opotrebovanie gripov?
Mnoho faktorov prispieva k rozpadu gumených rukovätí, čo spôsobuje zníženú trakciu a kontrolu:
UV svetlo
Mastnota
Pot
Teplota
Špina

Veľkosť uchytenia gripu.
Vedeli ste, že 50 % golfistov by nemalo používať gripy štandardnej veľkosti? Rany minuté vpravo a vľavo môžu byť spôsobené nesprávnou veľkosťou gripu, ktorá spôsobuje príliš veľké alebo príliš malé uvoľnenie zápästia.

Nove gripy, viac vzdialenosti.
Späť na blog
Scroll To Top