Hra z bunkrov

25.11.2023, 15:26

Dostať sa z bunkrov v golfe môže byť náročné, ale so správnou technikou a trochou cviku môžete svoju hru v bunkri zlepšiť. Tu je niekoľko jednoduchých tipov, ktoré vám pomôžu dostať sa z bunkrov úspešnejšie:

undefined
Vyberte si tú správnu palicu:

Na údery z bunkra použite sand wedge alebo lob wedge. Tieto palice sú navrhnuté s vyšším loftom, aby pomohli dostať loptu rýchlo hore.
Otvorte hlavu palice:
Pred uchopením otvorte hlavu palice. To pomáha zvýšiť loft, čo uľahčuje dostať loptičku z piesku.
Zaujmite otvorený postoj:
Umiestnite nohy, boky a ramená mierne otvorené smerom k cieľu. Tento otvorený postoj vám umožňuje napriahnuť sa pozdĺž línie vášho tela a pomáha pri kĺzavom pohybe smerom nahor.
Zahrabte sa nohami do piesku:
Aby ste si zaistili stabilitu a zabránili skĺznutiu, zahrabte sa nohami do piesku. To vám pomôže udržať rovnováhu počas celého švihu.
Umiestnite loptičku vpredu:
Umiestnite golfovú loptičku dopredu vo svojom postoji, bližšie k prednej nohe. To vám pomôže najprv zasiahnuť piesok a dostať palicu pod loptičku.
Vizualizujte si miesto za loptičkou:
Namiesto toho, aby ste sa sústredili na golfovú loptičku, vyberte si miesto niekoľko centimetrov za ňou. Zamerajte sa na zasiahnutie piesku na tomto mieste, pretože vaším cieľom je zdvihnúť loptu na pieskovom vankúši.
Udržujte ľahký úchop:
Udržujte ľahký úchop palice. Napätie vo vašich rukách a pažiach môže viesť k slabému švihu a viesť k zaseknutiu palice do piesku.
Zrýchlite počas svihu:
Urobte hladký, zrýchľujúci švih cez piesok. Vyhnite sa spomaľovaniu alebo pokusu zdvihnúť loptu iba rukami. Hlava palice by mala kĺzať po piesku.
Dotiahnite švih do konca:
Dokončite svoj švih úplným dokončením. To zaisťuje, že na zábere získate potrebný loft.
Cvičte pravidelne:
Strávte čas nácvikom úderov z bunkra, aby ste získali pocit, aké množstvo piesku musíte nabrať a aké je potrebné zrýchlenie na rôzne vzdialenosti.
Pamätajte, že konzistencia je kľúčová. Môže chvíľu trvať, kým sa budete cítiť pohodlne pri ranách z bunkra, takže buďte trpezliví a pokračujte v cvičení. Okrem toho zvážte lekcie od golfového profesionála, aby ste získali personalizované poradenstvo pri hraní v bunkri.
Späť na blog
Scroll To Top